HockeyNews
PLUS

”Jag har jobbat mycket med detaljer”

(4091) Didrik Strömberg/HV71
Bildbyrån

Publicerad: 25 september 2018

FacebookXWhatsApp

Didrik Strömberg valde att lämna tryggheten hemma i Timrå för HV71 efter SHL-avancemanget. Backen har fått en smakstart i sin nya klubb. 

– Jag har försökt använda mitt skott lite mer än vad jag gjort tidigare, säger han till HockeyNews.se

Didrik Strömberg var med och tog upp Timrå i SHL, men valde att lämna klubben efter avancemanget. En rad SHL-klubbar var intresserade, men valet föll på HV71. 

– Jag hade haft fem bra år i Timrå, så jag kände att jag ville ha en ny utmaning och när HV71 kom in i bilden kändes det ganska självklart, säger han. 

Den storväxte backen har fått en smakstart på SHL-äventyret – och har fått goda vitsord från alla möjliga håll – inte minst från tränaren Johan Lindbom.

– Det har känts bra. Jag har kommit in i laget på ett bra sätt. Allting har funkat väldigt bra. Det är bara fortsätta jobba på, så ska det nog bli bra, säger han.

Dessutom har han fått poängkolumnen att lyfta. Förra säsongen gjorde 24-åringen sju poäng på hela säsongen, i år har han redan hunnit med två på tre matcher. 

Vad är det du har förbättrat i det offensiva spelet?

– Jag vet inte riktigt. Jag har försökt använda mitt skott lite mer än vad jag gjort tidigare, och har fått bra betalt på det. Jag får väl fortsätta skjuta, så får vi se om det blir några fler poäng, säger Didrik Strömberg, som jobbat mycket med att förbättra sitt spel via videotittande i sommar:

– Jag har jobbat mycket med detaljer. Framförallt med hur jag ska ha skridskorna vinklade eller hur jag ska jobba med klubban i försvarszon. Det är de små detaljerna som avgör, så det gäller att hänga med, säger han. 

För lagets del har det gått desto tyngre i inledningen på SHL-säsongen. HV71 inledde med att förlora de två första matcherna, innan man slog Luleå på hemmaplan i lördags. 

– Vi hade väl två tuffa matcher att börja med, så vi fick en tuff start. Men sen tycker jag att vi har haft bra träningar och snack om att göra saker bättre. Det tycker jag att vi gjorde mot Luleå senast. Om vi gnuggar vidare på det, så kan vi nog hämta hem några fler vinster, säger han.

Under lördagens C More-sändning jämförde experten Sanny Lindström honom med den tidigare HV-backen Andreas Borgman, nu mera i Toronto Maple Leafs i NHL. Fortsätter Didrik Strömberg på den här vägen kan landslaget vara inom räckhåll, men när han får frågan väljer han att vara ödmjuk. 

– Jag ska bara försöka göra det så bra jag kan här. Jag vill utvecklas och ta ytterligare steg, säger han. 

Fler artiklar om SHL kan ni läsa här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!